Nyári vitorlás tábor gyerekeknek – 2020

Már 18 éve tarjuk szünidei gyerektáborainkat Tihanyban, nagy sikerrel, teli csoportokkal. A biztonság és a jó hangulat az elsődleges nálunk, ezért töretlen figyelemmel és lelkesedéssel, nagyon jó edzőkkel és tanárokkal, vidám, változatos programokkal igyekszünk megszolgálni az eddigi bizalmatokat!

Idén  négy csoportba jelentkezhettek
8-14 éves kezdő 1
8-14 éves haladó 1h
14-18 éves kapitányképző 2
18+   senior s
Időpontok

A 2020-as táborok időpontjait március 16-án tesszük fel a honlapra, ezután várjuk jelentkezéseteket!

Addig kérjük türelmeteket, lelkesen készülünk!

(ha már betelt az időpont, amit választottatok, és egyéb programok miatt nem találtok itt megfelelőt, várunk Benneteket az agárdi táborainkba, ahol a tihanyival teljesen megegyező tematikával, részben ugyanazokkal az edzőkkel, tanárokkal, színvonalas környezetben tartjuk táborainkat: www.yka.hu)

Időpont
Típus
Edző
Szabad helyek
Időpont
Típus
Edző
Szabad helyek
18 18
  18   18
18 18
18 18
18

 

18
18        

 

 

 

Helyszín
Tihany THE kikötő és vitorlás telep: 8237, Tihany, Kenderföld u. 19. (800 méterre a tihanyi komptól Füred felé a parti úton)

8237, Tihany, Kenderföld u. 19.

Hogy zajlik a tábor, milyen programokkal várunk
Minden táborunkban a csoportok 18 fősek, egy vitorlás edző és két tanár felügyel a gyerekeket a tábor egész ideje alatt. Optimist, Pille és Topper vitorlásokban tanítunk mérettől és kortól függően. Az edző gumimotorosban követi és irányítja a hajókat a vízen. A résztvevők lehetőség szerint napi 4-6 órát töltenek vízen, emellett a program sportjátékokkal, kirándulással és egyéb szabadidős tevékenységgel egészül ki. A szállás a kikötő melletti igényes klubházban van, ahol kis focipálya, ping-pong asztal, kosárpálya, nagy társalgó várja a gyerekeket. Elhelyezés 6-8 ágyas szobákban. Étkezések a klubházban történnek napi háromszor, emellett gyümölcscsel, csokival és kisebb uzsonnával is számoljatok minden nap. Mentőmellényt biztosítunk és kötelező. A részvétel feltétele a biztos úszni tudás.
Mindenképpen hozzál magaddal
Két váltás meleg sport ruhát és edzőcipőt (nem crocs, nem szandál, nem papucs, hanem zárt és lehetőleg jól bírja a vizes közeget), széldzsekit, napszemüveget, sapkát, naptejet, fürdőruhát, strandtörülközőt, benti törülközőt, hátizsákot és kulacsot. Ágyneműt adunk a nyugodt alváshoz.
Táborba érkezés és befejezés
A táborok első napján vasárnap délelőtt 10.00-re várjuk a gyerekeket. Kérjük, hogy lehetőleg pontosan érkezzetek, hogy már első nap vízre kerüljenek a vitorlások! Az utolsó nap délután 2-re várjuk a szülőket, és ekkor, ha a szélviszonyok engedik, egy kis vitorlás bemutatót tartunk. Elpakolás, búcsúzkodás után 5 óra körül zárul a tábor.
Részvételi díj

Tihanyi táborunk díja: 90.0000 Forint, amely magában foglal minden fent említett programot, étkezést. Szállás nélkül a hét ára: 70.000 Ft. Testvéreknek kedvezményt biztosítunk, ami 5.000 Ft / fő.

A jelentkezéseket 2020. március 16-tól várjuk. 

Héjj Viktória

Héjj Viktória

tábor jelentkezések

06 (20) 222 9867 uh.liaseht@jjeh.airotkiv
Fontos! Minden tábor legügyesebb vitorlázóit meghívjuk egy szeptemberi tehetségkutató vitorlás hétvégére! Azt itt részt vevők közül, akinek kedve, ideje és lehetősége van, csatlakozhat versenyző csapatunkhoz.
Részletes vitorlás programok:

1. Kezdő tábor 8-14 éves gyerekeknek Tihanyban

 

 • ismerkedés a vitorlással, hajó felszerelése és részei
 • kormányzás elsajátítása vitorlázat nélkül
 • második nap indul el a vitorlázás teljes felszereléssel, és innentől fogva minden gyerek bátorságához és erejéhez mérten halad a vitorlázással napról napra
 • minden nap foglalkozunk egy kis elmélettel is, mitől megy a hajó, hogy álljanak a vitorlák, stb.
 • alapvető csomók megkötése
 • kikötőbe való ki- és beállás módozatainak elsajátítása különböző körülmények között

 

 

 

2. Haladó 8-14 éveseknek Tihanyban

 • ide olyan gyerekeket várunk, akik már legalább két táborban részt vettek, és akik, ha beülnek egy vitorlásba, tisztában vannak az alapfogalmakkal
 • itt az ügyesebbek az első napot már vitorlázással kezdik, és folyamatosan haladnak az egyre nehezebb feladatok felé, persze mindenkinek igénye, ereje és a szél adta lehetőségek szerint
 • csomótanulás, parttól elindulás és érkezés, borulás-visszaállítás gyakorlás, mi a teendő nagyobb szélben, illetve versenyelmélet
 • a vitorlázás mellett is sok sport, játék és strandolás

 

 

 

3. Kapitányképző 14-18 éveseknek Tihanyban

 • itt Topper és Pille hajókkal történik az oktatás
 • hosszabb túrákra is indulunk több hajóval
 • horgonyzás, vízből mentés elsajátítása
 • ismerkedés a Balaton sajátosságaival és az alapvető vízi közlekedési szabályokkal
 • ejtünk pár szót a vitorlás versenyzésről, sőt vízen is megpróbálkozunk vele

 

4. Senior tábor 18+

 • – ide azokat a fiatalokat várjuk, akik sok-sok éven át látogatták táborainkat, de szép lassan “kiöregedtek” belőlük
 • maradunk a Toppereknél, de már haladó szinten ismerkedünk a versenyzés alapjaival, vitorla állításokkal, hajó felépítésével. Hosszabb túrákat vállalunk be, erősebb szelekben is próbálkozunk.
 • – kizárólag 18 év feletti jelentkezőket várunk ide, mert esténként az ajánlott programokban teljes szabadságot biztosítunk
 • honorálva eddigi lelkes és rendszeres tábor látogatásotokat kedvezményes áron: ….. tudtok részt venni a táborban.

Agárdon is indítjuk táborainkat, a Tihanyban bevált módon, ugyanazokkal a tanárokkal, kicsit alacsonyabb áron. Részletek az agárdi táborokról az ykase.hu honlapon!!!