Nyári vitorlás tábor gyerekeknek – 2020
Már 18 éve tarjuk szünidei gyerektáborainkat Tihanyban, nagy sikerrel, teli csoportokkal. A biztonság és a jó hangulat az elsődleges nálunk, ezért töretlen figyelemmel és lelkesedéssel, nagyon jó edzőkkel és tanárokkal, vidám, változatos programokkal igyekszünk megszolgálni az eddigi bizalmatokat!
Idén  négy csoportba jelentkezhettek
8-14 éves kezdő 1
8-14 éves haladó 1h
14-18 éves kapitányképző 2
18+   senior s
Időpontok
Az összes táborunknak vége a 2020-as nyárra, remélem jól éreztétek magatokat nálunk, és sokat ügyesedtetek a vitorlás kezelésében, fordulásban, perdülésben, barátkozásban 🙂 Az összes táborról találtok képeket heti bontásban a Tihanyi Hajós Egylet facebook oldalán. 

2021-ben is szeretnénk folytatni a táborokat, az időpontokat és a táborok beosztását 2021. március 16-án fogjuk kitenni a honlapunra. 

Időpont
Típus
Edző
Szabad helyek
Időpont
Típus
Edző
Szabad helyek
               
               
               
               
               
               

Ha már betelt az időpont, amit választottatok, és egyéb programok miatt nem találtok itt megfelelőt, várunk Benneteket az agárdi táborainkba, ahol a tihanyival teljesen megegyező tematikával, részben ugyanazokkal az edzőkkel, tanárokkal, színvonalas környezetben tartjuk táborainkat: www.yka.hu 

Helyszín
Tihany THE kikötő és vitorlás telep: 8237, Tihany, Kenderföld u. 19. (800 méterre a tihanyi komptól Füred felé a parti úton)

8237, Tihany, Kenderföld u. 19.

Hogy zajlik a tábor, milyen programokkal várunk
Minden táborunkban a csoportok 18 fősek, egy vitorlás edző és két tanár felügyel a gyerekeket a tábor egész ideje alatt. Optimist, Pille és Topper vitorlásokban tanítunk mérettől és kortól függően. Az edző gumimotorosban követi és irányítja a hajókat a vízen. A résztvevők lehetőség szerint napi 4-6 órát töltenek vízen, emellett a program sportjátékokkal, kirándulással és egyéb szabadidős tevékenységgel egészül ki. A szállás a kikötő melletti igényes klubházban van, ahol kis focipálya, ping-pong asztal, kosárpálya, nagy társalgó várja a gyerekeket. Elhelyezés 6-8 ágyas szobákban. Étkezések a klubházban történnek napi háromszor, emellett gyümölcscsel, csokival és kisebb uzsonnával is számoljatok minden nap. Mentőmellényt biztosítunk és kötelező. A részvétel feltétele a biztos úszni tudás.
Mindenképpen hozzál magaddal
Két váltás meleg sport ruhát és edzőcipőt (nem crocs, nem szandál, nem papucs, hanem zárt és lehetőleg jól bírja a vizes közeget), széldzsekit, napszemüveget, sapkát, naptejet, fürdőruhát, strandtörülközőt, benti törülközőt, hátizsákot és kulacsot. Ágyneműt adunk a nyugodt alváshoz.
Táborba érkezés és befejezés
A táborok első napján vasárnap délelőtt 10.00-re várjuk a gyerekeket a kikötővel szemben nyíló utcában jobbra található klubházunkban. Kérjük, hogy lehetőleg pontosan érkezzetek, hogy már első nap vízre kerüljenek a vitorlások! Az utolsó nap délután 2-re várjuk a szülőket, és ekkor, ha a szélviszonyok engedik, egy kis vitorlás bemutatót tartunk. Elpakolás, búcsúzkodás után 5 óra körül zárul a tábor.
Részvételi díj
Tihanyi táborunk díja: 90.0000 Forint, amely magában foglal minden fent említett programot, étkezést. Szállás nélkül a hét ára: 70.000 Ft. Testvéreknek kedvezményt biztosítunk, ami 5.000 Ft / fő.

 

Héjj Viktória

Héjj Viktória

tábor jelentkezések

06 (20) 222 9867 uh.liaseht@jjeh.airotkiv
Fontos! Minden tábor legügyesebb vitorlázóit meghívjuk egy szeptemberi tehetségkutató vitorlás hétvégére! Azt itt részt vevők közül, akinek kedve, ideje és lehetősége van, csatlakozhat versenyző csapatunkhoz.

 

Ha az előleg utalásos kifizetését választjátok, íme a bankszámlaszám: Tihanyi Hajós Egylet, Raiffeisen Bank: 12010154-00102998-00100008.

A megjegyzés rovatba kérjük, írjátok be a gyerek nevét és a tábor időpontját.

Részletes vitorlás programok:

1. Kezdő tábor 8-14 éves gyerekeknek Tihanyban

 

 • ismerkedés a vitorlással, hajó felszerelése és részei
 • kormányzás elsajátítása vitorlázat nélkül
 • második nap indul el a vitorlázás teljes felszereléssel, és innentől fogva minden gyerek bátorságához és erejéhez mérten halad a vitorlázással napról napra
 • minden nap foglalkozunk egy kis elmélettel is, mitől megy a hajó, hogy álljanak a vitorlák, stb.
 • alapvető csomók megkötése
 • kikötőbe való ki- és beállás módozatainak elsajátítása különböző körülmények között

 

 

 

2. Haladó 8-14 éveseknek Tihanyban

 • ide olyan gyerekeket várunk, akik már legalább két táborban részt vettek, és akik, ha beülnek egy vitorlásba, tisztában vannak az alapfogalmakkal
 • itt az ügyesebbek az első napot már vitorlázással kezdik, és folyamatosan haladnak az egyre nehezebb feladatok felé, persze mindenkinek igénye, ereje és a szél adta lehetőségek szerint
 • csomótanulás, parttól elindulás és érkezés, borulás-visszaállítás gyakorlás, mi a teendő nagyobb szélben, illetve versenyelmélet
 • a vitorlázás mellett is sok sport, játék és strandolás

 

 

 

3. Kapitányképző 14-18 éveseknek Tihanyban

 • itt Topper és Pille hajókkal történik az oktatás
 • hosszabb túrákra is indulunk több hajóval
 • horgonyzás, vízből mentés elsajátítása
 • ismerkedés a Balaton sajátosságaival és az alapvető vízi közlekedési szabályokkal
 • ejtünk pár szót a vitorlás versenyzésről, sőt vízen is megpróbálkozunk vele

 

4. Senior tábor 18+

 • – ide azokat a fiatalokat várjuk, akik sok-sok éven át látogatták táborainkat, de szép lassan “kiöregedtek” belőlük
 • maradunk a Toppereknél, de már haladó szinten ismerkedünk a versenyzés alapjaival, vitorla állításokkal, hajó felépítésével. Hosszabb túrákat vállalunk be, erősebb szelekben is próbálkozunk.
 • – kizárólag 18 év feletti jelentkezőket várunk ide, mert esténként az ajánlott programokban teljes szabadságot biztosítunk
 • honorálva eddigi lelkes és rendszeres tábor látogatásotokat kedvezményes áron: ….. tudtok részt venni a táborban.

Agárdon is indítjuk táborainkat, a Tihanyban bevált módon, ugyanazokkal a tanárokkal, kicsit alacsonyabb áron. Részletek az agárdi táborokról a www.yka.hu honlapon!!!