Timu emlékverseny -2020

 

 

 

Szombat reggel 10:05-kor eddig nem látott hatalmas mezőny rajtolt el a Timu emlékversenyen. A Yardstick 1,2,3 osztályok mellett idén a Balaton25-ös és a Flaar18-as flotta is elindult a versenyen, továbbá a Spari által rendezett Földvári regatta mezőnye (18-as Skiff, F18, 49er, FD és Star) is tiszteletét tette, aminek nagyon örülünk és biztos Timu is büszke lenne.
“Gyenge hármas” keleties szél fújt a rajtnál, amiben a nagyobb hajók el tudtak lépni a mezőnytől, de jónéhány hajónak hosszú percekbe tellett, mire át tudtak vánszorogni a vonalon, hiszen még az áramlás is ellenük dolgozott. A mezőny egy bő kilóméter cirkálás után vette az első pályajelet és elindultak a csövön át Tihany nyugati oldalára, ahol az osztályonként kihelyezett bójákat kellett megkerülniük, hogy utána visszatérjenek a THE elé és befussanak. A terv az volt, hogy a Yardstick 3-nak kisebb, a Yardstick 2-nek és az 1-nek hosszabb és hosszabb pályát kellett vitorlázniuk, hogy az abszolút befutóra akár egyszerre érkezhessenek. Az időnként megfrissülő szellőnek köszönhetően az első hajó 2 órán belül teljesítette a távot, míg az utolsónak alig több, mint kétszer ennyit kellett vitorláznia a futam teljesítéséhez.
16:35-kor volt a díjkiosztó, ahol kiosztásra kerültek az osztályok, valamint az abszolút és a kikötői verseny győzteseinek járó kerámia érmek. A ceremónia után három féle lecsóval, szörppel és fröccsel vendégelte meg a csapatot a THE, amit mindenki jóízűen fogyasztott.   
Reméljük, hogy jövőre is hasonlóan jó időben és akár még nagyobb mezőnyben várhatunk benneteket a Timu Emlékversenyen! 
Eredmények alább: 

Abszolút befutási eredmények Yardstick

B25 & Flaar18


YS osztályonkénti korrigált

Képek hamarosan. 

 

Szeretettel várunk Benneteket a Timu emlékversenyre a THE-be!

Versenykiírást itt olvashatjátok: Timu emlékverseny

Az 1. sz. közleményben módosítottuk a pályát, FONTOS, így kérjük nézzetek rá1sz közlemény

 Nem kell személyesen megjelenjetek a nevezésen, elég ha kitöltitek a lenti nevezési lapot és elkülditek e-mailen ide: mbeliczay@gmail.com és istvan.rutai@carnet.hu ( a nevezési határidő végéig), illetve elutaljátok a nevezési díjat. A Tihanyi Hajós Egylet bankszámla száma: 12010154-00102998-00100008, megjegyzésbe írjátok be a hajó nevét.

Nevezési lap: Nevezési lap – TIMU ev

 

A verseny után 5 órára tervezzük az eredményhirdetést. Ekkorra készíti el  Junior kikötőmesterünk  bográcsban a messze földön híre lecsóját, ehhez Gyuszi kikötővezetőnk házi borából készített fröccsöt kínálunk minden nevezőnek! Gyertek!