2009. június 28. vasárnap
11 órás éjszakai autózás után reggel 9 óra körül érkeztünk meg a verseny helyszínére, a Garda tó észak nyugati sarkában meghúzódó Fraglia Vela Riva nevű kikötőbe. Az utazás fáradalmait gyorsan feledve a fiúk megkezdték a lepakolást és a hajók összeszerelését. 11 óra körül a szélcsendet megtörte a dél felől menetrend szerint érkező déli szél, mely 14 óra körül már elérte a 4-es erősséget. Egy kellemes edzés után elrendeztük a felszerelésünket és elfoglaltuk a szállásunkat a kikötőtől 3 perc sétányira a belvárosban. A hely egyszerű volt a diáktáborok hangulatát idéző emeletes ágyakkal, azonnal feltaláltuk magunkat és belsőépítészeti átalakításokba kezdtünk.

2009. június 29. hétfő
Napos meleg időre és a szomszéd templom harangszavára ébredtünk, a kikötőbe érkezve már a szél a várt déli irányból fújt és szinte egész nap 4-5-ös erősségű maradt, délután 5 óra felé kezdett csak gyengülni. Egy 5 órás edzés után, melyben már más országok egységeivel is össze tudtuk mérni tudásunkat, a várva várt vacsora kicsit kevésnek bizonyult. Morzsi fekhelyét ez előző esti átrendezés eredményeképpen elkobozták és csak az emeletes ágy helyreállításának feltétele mellett szolgáltatták vissza.”Rend a lelke mindennek.”

2009. június 30. kedd
RIVA del GARDA 59. Intervela
A verseny előtti utolsó nap, több pihenéssel, hajók beállításával és rövidebb edzésidővel és természetesen a11 órakor érkező déli 4-5-ös széllel. Este egy tóparti étteremben megízlelhettük az olaszok egyik nemzeti eledelét a PIZZÁT, végre mindenki jól lakott, a szállásig tartó pár perc séta is nehézkes volt.

2009. július 1. szerda
Első nap az Intervela-n. Rajt 13 órakor. Déli szél, erőssége eleinte 3-as. Idővel a felhők a termikus szelet elnyomták, erőssége 1-esig gyengült. 127 hajó, a világ 15 országából, állt rajthoz két csoportban. Egyik csoport kettő másik egy érvényes futamot tudhatott maga mögött. Az első nap kicsit változékony szele több hajónkat megkavart, az oldalválasztások nem mindig jöttek be. A pálya és a szélviszonyok megismerésével telt ez a nap. Szülőknek javasoljuk Riva del Garda-ból Pregasina falucskába vezető utat biciklivel, mely kb. 7 km, de 400 m-rel magasabban fekszik.

2009. július 2. csütörtök
RIVA del GARDA 59. Intervela
Az előző nap elmaradt futamot 9 órakor pótolták a reggeli északi 3-4-es szélben. Már kezdtük felvenni a ritmust, de délutánra csak a várakozás maradt, futam nélkül. A felhők megint elnyomták a szelet. Estére jutott egy kis alkatrész pótlás, javítás.

2009. július 3. péntek
Mint minden reggel az északi 3-4-es szélre érkeztünk a kikötőbe. A futameredmények alapján kialakult az arany és az ezüst csoportok besorolása. Gráfel Vince és Doubravszky Bálint és Földesi Peti-Borsos Dani páros az arany csapatban folytathatta a versenyzést. Grams Dominik-Petrahai Gergő egység egy óvás miatt lecsúszott az arany csoportról, így az ezüst csoportban mutathatták meg tudásukat, Győrffy Bálint-Kovács István, Gond Gergő-Szellem Balázs és nem utolsó sorban Nagy Ádám-Őri Bence párosokkal együtt. Este nem tudtuk megállni, hogy szakítsunk a szálláson nyújtott egyhangú vacsorával és a változatosság kedvéért a pizzát válasszuk a már oly megszokott éttermünkben, egy finom bor és sörök kíséretében, természetesen csak nagykorúaknak.

2009. július 4. szombat
Utolsó napon a megszokott reggeli szélben két futamot tudtak kierőltetni, igaz a második futamot több hajó DNF-el zárta. Az átforduló déli szél még adott lehetőséget egy futom megrendezésére, mely után kialakult a sorrend. A végére Morzsi szavaival élve “szögletre mentettünk”. Minden párosunk a nehézségek ellenére azért meg tudta mutatni, hogy a sok edzés, gyakorlás és munka meghozza eredményét. Gráfel Vince-Doubravszky Bálint csapat szép végjátékkal a 29. Földesi Peti-Borsos Dani pedig az 56. helyen zárta a versenyt az arany csapatban, mindkét páros tudott tízen belüli futameredményt is hozni. Grams Dominik-Petrahai Gergő megnyerve az ezüst csoportot, megmutatva, hogy helye lett volna az arany csoportban. Győrffy Bálint-Kovács István az ezüst csoportot a 6., Gond Gergő-Szellem Balázs a 9., és komoly fejlődést mutatva Nagy Ádám-Őri Bence a 49. helyen zárta az 59. Intervela-t, 127, nagyrészt igen képzett résztvevő között.