Minden évben megrendezik a franciák a C.I.M.A nevű versenyt a 420-asok számára. Ebben az évben Marseille adott otthont a rendezvénynek (minden évben ugyanis más helyszínen tartják). Az idén mi is beneveztünk a Magyar válogatottjainkkal ez EB felkészülés részeként.

Résztvevőink a THE-ből: Grams Dominik- Doubravszky Bálint, Földesi Péter- Borsos Dániel, valamint a félig TH E-s Péch Fanni-Héjj Eszter párosok. Kísérőnk és segítőnk Péch Balázs.

Tizedikén érkeztünk meg 21 órás út után, azonnal pakolás, hajó összeszerelés következett. Megközelítettük a szállásunkat, mely kissé nomádra sikerült (8 főre 1 wc.1 zuhanyzó 1 szoba), valamint a Péch-Héjj mercivel a szűk utcákban gyakorlatilag elérhetetlen volt. Telefonos segítséget kértünk egy másikért, közben irány a reptér a lányokért. Az út alatt sikerült egy kicsit várost is néznünk, bár nem terveztük a 3.5m-es magasságkorlátozások miatt. „Gyönyörű részek voltak, bárkinek ajánlom, de jobb, ha nem áll meg sehol és visz magával fegyvert. ”A második szállásunk már megfelelt, de nem a végleges volt,azt csak másnap foglaltuk el.

11-én végre edzhettünk 4 órát, melynek a végén edzőverseny egy francia egyesülettel (14 hajó volt a magyar mezőnynek felelt meg).

12-13-án edzések voltak szokás szerint és edző futamok a franciákkal 30-50 hajós mezőnyökben.
14-én elkezdődött a verseny a 101 hajót,mely 10 országból érkezett, két csoportra osztották, szerencsénkre mindhárom hajón azonos csoportba került, így könnyen nézhettük őket (bár a rendezőktől nem volt túl sportszerű). Dominikék mentek a legjobban 9.,7. helyekkel, Fanniék 22.,37. az egész versenyt osztálykirándulós hangulatban vitorlázó Földesiék 24,22.

15-én véget értek a selejtezők Dominikék:16,10,8 Földesiék:41,4,4 el aranycsoportba kerültek, míg Fanniék 28,30,40 helyekkel sajnos ezüst csoport.

16-án egy futam,17-én 4 futam,18-án 1 futam volt,így összesen 11 két kiesővel.

Végeredmények

Grams-Doubravszky 17.
Földesi- Borsos 30.
Péch-Héjj 58.

http://pagesperso-orange.fr/aspttmarseille.voile/CIM.htm

Az eredményekhez meg kell említeni, hogy a szezon elején járunk, kevés edzés óraszámmal, míg a franciáknak EB, VB válogató volt. A Fanniék kezdők ebben az osztályban és pont a selejtező végén volt rossz napjuk. A többieket a kevés vitorlázás mellet a kissé „kirándulós” magatartás is hátráltatta a jobb eredmények elérésében. Jobb futamaikból kiemelhető Dominikék 2. helye a döntőben, melyet a 7. helyről feljőve, a végén a versenyt megnyerő olaszokat, az utolsó hátszélszakaszban néhány jó halzolással, és taktikával verték meg. Földesiék a selejtező utolsó két futamában két 4. helyet értek el.

Regős Attila  (edző,sofőr,pénztáros,felelős személy,stb.)