A Tihanyi Hajós Egylet idei évében a hazai versenyprogram legfontosabb állomása volt augusztus végén az Agárdon megrendezett Serdülő-, Ifjúsági és Junior Magyar Bajnokság. A versenyszezon legrangosabb versenyén optimist, cadet, 420-as és 470-es osztályban 35 versenyzővel vett részt a klub.

A verseny 5 napja alatt rendkívül változatos és változékony körülmények között kellett helytállniuk az ifjú hajósoknak, melyre alaposan felkészültek a versenyt megelőző helyszíni edzőtáborokkal és felkészülési versenyekkel.

A rendezők a tervezett 12 futamból 10 tudtak megrendezni, így elmondható, hogy reális eredmények születtek, minden hajóosztályban.

A Tihanyi Hajós Egylet versenyzői 2 magyar bajnoki címet szereztek, cadet serdülő osztályban Bors Máté és Horváth Balázs révén, míg a cadetosok között az idősebb korosztály versenyét Bagyó Áron és Polgár Lukács nyerte. Ebben az osztályban az összetett verseny első hat helyén a tihanyi klub hajói végeztek!
A dobogó többi fokára még több versenyzőnk állhatott, mivel 470-ben Győrffy Bálint – Lillik Ákos egység, 420-as osztályban Földesi Péter és Borsos Dániel, cadet serdülőben Borsos Gergő és Szilassy Emese, valamint cadet ifjúságiban Munka Márton és Kanyicska Márk szerzett ezüst érmet!
Bronzérmesként zárta a versenyt cadet serdülőben a Simó Márton – Molnár Zsófi páros, illetve cadet ifjúságiban Kerekes Zsombor párjával Rácz Leventével!

4. és egyben pontszerző helyen fejezte be a versenyt 470-as osztályban Gond Gergő és Szellem Balázs, 420-ban 5. és szintén pontszerző lett Mészáros Laura és Kratzl Anna!

Cadet osztályban a legeredményesebb leány egység Bagyó Nóri és Kendeh Lili lettek!

Őszintén gratulálunk a gyerekeknek az elért kiváló eredményeikhez!

Tihanyi Hajós Egylet