Klubunk június első 5 napján rendezte az idei Dragon Országos Bajnokságot a tihanyi kikötőben. Tizenhat résztvevő egység indult a versenyen, így sok szépséges fa- és gyors műanyag Dragon állt a vendéghelyeken 5 napig.

Első nap a megnyitó után 2-kor indult az első futam, és a csodás 15-20 csomós szélben rögtön 3 futammal indított Szalai Laci, Kocka a verseny főrendezője. Jól tette, mert a következő napokon egyre fogyott a szél, pénteken még két futamra futotta, szombaton és vasárnap már csak egy-egy futam jött össze a lassan leálló reggeli keletiben. Így végül 7 futammal zárult a Bajnokság, amelyen a Conseuro csapata nyert, biztos és szép vitorlázással, Lukáts Ákos kormányzásával, Lukáts Csaba és Zimmermann Botond legénységgel. Második lett a Jampec, harmadik pedig a 7Arts szoros kűzdelemben. A klasszikus fa hajók versenyét a kikötőnkben álló Yorikke nyerte, Nedbál Noel kormányzásával.

Nemcsak a versenyzők között, de a rendezői oldalon is nagyon jó hangulat uralkodott. A kikötő személyzete, edzőink, sok versenyzőnk, és lelkes szülők is részt vettek a verseny rendezésében. Köszönjük!

Eredmények letöltése

Dragon OB 2011 végeredmény