Június 22-én szerdán reggel 16 órai utazás után érkeztünk meg Kiel-be ahol minden évben ebben az időpontban rendezik Európa egyik, lehet, legnagyobb vitorlás összejövetelét 15 ország 26 hajóosztályának több mint ezer versenyzőjének, köztük a 420-as hajóosztálynak, melyben 4 egységgel vettünk részt ( Mészáros Laura- Kratzl Anna, Grams Dominik-Weindinger Gyuri, Földesi Péter- Borsos Dániel, Bagyó Áron- Munka Márton ).

Június 23, első versenynap. 420-as osztályban 177 hajó állt rajthoz 3 csoportban változó 3-4-es szélben és néha szakadó esőben. Mindhárom csoportba került hajónk, így kicsit nehezebb volt követni az egységeinket. A megrendezett két futam a versennyel és az ellenfelekkel való ismerkedéssel telt, mind a 4 hajó a mezőny első felében vitorlázott. Grams – Weindinger és a Földesi – Borsos páros az első harmadában.

Június 24. Naposabb időre ébredtünk, az időjárási előrejelzéssel ellentétben 3-4-es szélben kezdtük a futamokat majd egészen 5-6-osig erősödött. 4 futamot sikerült teljesíteni. Bagyó- Munka és a Mészáros Laura – Kratzl Anna párost több más egységhez hasonlóan kicsit megviselte a mai nagyobb igénybevétel, a Grams – Weindinger és a Földesi – Borsos párosoknak viszont feküdt a keményebb szél, így közel a tőlük elvárható teljesítményt hozták, és az aranycsapatban folytathatták a másnapi futamokat.

Június 25. Reggel a gyenge változó irányú szélben a rendezők kivártak, majd megérkezett a már megszokott irányból a 4-5-ös Délnyugati, melyben 4 futam le is ment mindegyik csoportnak.

Az arany csoportban Grams – Weindinger és a Földesi – Borsos páros szerepelt, előbbi egység kicsit eredményesebben. A bronz csoportban az élmezőnyben futott két egységünk: Mészáros Laura – Kratzl Ana és Bagyó Áron – Munka Márton.

Június 26, utolsó versenynap. A hiányzó egy futamot 2-3-as szélben sikerült teljesíteni, az arany csapatban szereplő két párosunknak kevesebb sikerrel mint a bronz csoportban vitorlázóknak.

11 futam után a végeredmény a nagyszámú és erős mezőnyben: Grams Dominik-Weindinger Gyuri 29., Földesi Péter – Borsos Dani 42., Bagyó Áron – Munka Márton 122. ( bronz csoport 4. ), Mészáros Laura – Kratzl Anna 129. ( bronz csoport 11. ). A csapat eddzőjével, Regős Attilával ( Morzsi ) kapcsolatban: egy tévhiedelemmel ellentétben, miszerint ő „csak a motorosban ül”, szeretném megjegyezni, hogy mind a négy versenyző párost úgy a parton mint a vízen ellátni segíteni és felügyelni reggeltől estig nem egy „átlagos” feladat és mindezt tenni két 16 órás éjszakai ki és haza utazás között. Tapasztalatokkal gazdagodva zártuk ezt a pár napot, mely nagyon hasznos felkészülési verseny volt az ISAF Világbajnokság és a Belgiumi Junior Európa Bajnokság előtt.