Június 10-én a hidegfronttal együtt érkeztünk a Fertő tó ausztriai részére, hogy részt vegyün az idei Union Yacht Club által szervezett Spring Cup versenyen. Már délután vizre szált mind a 6 kiutazott egység(Grams Dominik-Weidinger György, Földesi Péter-Borsos Dániel, Mészáros Laura-Kratzl Anna, Bagyó Áron-Munka Márton, Sándor Anna-Rutai Lili , Kerekes Zsombor-Rácz Dorka), hogy az 5-6-os északi szélben egy kellemes edzéssel készüljön a másnapi futamokra.

Június 11-én szombaton az első versenynapra a kései kezdés ellenére 4 futam megrendezését tervezték, a szél kedvezett a rendezőknek, 4-5-ös észak-észak-nyugati. Az első futam rajtja délután egy órakor, harmadik nekifutásra sikerült , 4 ország 27 egysége részvételével. Már az első kör után az első 7 hajóból 4 magyar páros vitorlázott, mely fölényt csak fokoztuk, a Földesi-Borsos és a Grams-Weidinger párosok gyakorlatilag párosversenyt futottak egymással a mezőnyt messze maguk mögött hagyva. Ez a nap a Földesi-Borsos egységnek állt, mind a négy futamot nyerve. A magyar versenyrendezéssel ellentétben fél hatkor még nekiindították a mezőnyt a negyedik futamnak, ahol a Mészáros Laura-Kratzl Anna csapat végig vezetett, csak a legvégén adták át az első helyet a Földesi-Borsos párosnak, így is az ISAF világbajnokságon Magyarországot képviselő két hajó hozta a tőlük elvárható eredményt.

Június 12-én vasárnap még erősebb, 5-6-os szélre ébrendtünk, ami egész nap kitartott. A szél ereje nem tántorította el a szervezőket a mai 4 futam megrendezésétől, nem mint a legutóbbi balatoni évadnyitó verseny második napján. Az erős szél és a vízen töltött közel 8 óra igénybe vette összes egységünk tudását és kitartását, Földesi-Borsos páros hozta a tőlük elvárt eredményt, a legnagyobb szélben tudtak úgy futamot nyerni, hogy a mögöttük második helyen befutó hajóra 3 és fél pecet vertek. Gams Dominik-Weidinger Gyuri egység is biztosan tartotta az első nap beállított második helyét, Bagyó Áron-Munka Márton és Kerekes Zsombor-Rácz Dorka csapat a kemény szél ellenére javítani tudott előző napi eredményén, Áronék a 6. Zsombiék a 14. helyre jöttek fel. Mészáros Laura-Kratzl Anna párosnak komoly teljesítmény volt a négy futam, mely mindegyikében fiúkat meghazuttoló módon helyt álltak, nem utolsó sorban Sándor Anna-Rutai Lili egység, akik életük első nagyszeles versenyét teljesítették erőn felül. Ajánlom figyelmébe a nagyhajós és „Kékszalag” vitorlázóknak ennek a 12 fiatal sportolónak a teljesítményét és kitartását.

Június 13-án a fronttal együtt a futamok rendezéséne az esélyei is elszálltak, így az előzö napi eredményeknek örülhettünk és érmekkel gazdagon térhettünk haza.

Borsos Zoltán