Október 22-23-i hétvégén rendezték az olimpiai hajóosztályoknak, valamint az F18-nak, és az ifi hajóosztályoknak az évadzáró versenyét, amely a 420 és 470 hajóosztályoknak az ifi bajnokság befejezése is volt.

Szerencsére végre sikerült pontot tenni az ifjúsági hajóosztályok bajnokságának végére. Az augusztus végén rendezett bajnokságon ugyanis csak 2 futamot sikerült összesen megrendezni. A 420-asnak utána a fűzfői ifi versenyen volt még egy sansza, de a szélcsendes idő miatt ott is csak 1 futamot sikerült megrendezni.

Ezen a hétvégén két pályán zajlottak az események, az A pályán a hajógyári öbölhöz közelebb az ifik versenyeztek, míg a B pályán az olimpiai és F18 hajóosztályok zárták az évet. Szombaton 11 órára volt a rajt kiírva és halasztás nélkül el is indulhattak a futamok a gyenge keleties szélben. Az A pályán végig kitartott a gyenge szél, így ott sikerült 2 futamot megrendezni, de a B pályán csak 1 futamot lehetett befejezni, hiszen leállt ami volt és így parti halasztást rendelt el Hantó István pályafelelős. Partraérkezés után nem sokkal megjött a szél, így újra kiment a csapat, de mire mindenki kiért, elállt, így 3 óra körül másnapra halasztott a rendezőség.

Vasárnap reggel eső és sűrű köd fogadta a versenyzőket, ami sokakat a verseny befejezésére ösztökélt. A rendezőség a köd miatt halasztással indított, de 1 óra halasztás után kivezényelte a csapatot és az A pályán 1, míg a B pályán 2 futamot lehetett megrendezni a keleties igencsak forgolódós és foltos szélben.

Így végre sikerült befejezni az ifi bajnokságot. 420-ban 6 futam után a THE uralta a dobogót, bajnok lett Földesi Péter és Borsos Dániel, második Grams Dominik és Weidinger György, harmadik Bagyó Áron és Munka Márton. A legjobb női egység Mészáros Laura és Kratzl Anna lettek, akik abszolutban az 5. helyen végeztek.

470-ben 5 futam után Gyapjas Balázs és Kovács Máte lettek a bajnokok, akik tavaly az évadzárón ültek össze és nyomták végig az idényt. Harmadik helyen végzett Kiss Viktor és Szigeti Maxim. A legjobb női egység Vígh Réka és Szabó Kinga lett, akik összetettben a 6. helyen végeztek.

Beliczay Márton

OB végeredmények itt olvashatók:

GDE Hiba: Nem sikerült betölteni a kért profil.