Véget ért az idei első hosszabb edzőtábor a THE versenyzői részére. A 470-es osztály versenyzői Füreden edzőtáboroztak, a 420, Cadet és Optimist osztályok Tihanyban.

Csütörtök reggel 9-kor találkoztunk, és még fújt az erős északi, erre készültünk, kannákat szereltek a gyerekek a biztonság érdekében. Mire vízre szálltunk, a szél csillapodott, majdnem elállt, de kitartott még a délutáni időszakra is. Este a fizikai foglalkozás és természetesen megbeszélés volt napirenden, majd jött a jól érdemelt vacsora ideje.

Pénteken kis szelet vártunk, meg is jött. Minden osztály hasznos munkát végzett a vízen, a nap végén kis versennyel zártuk a vízi részt, majd következett várva várt futás és erősítés, persze csak a megbeszélések után.

Szombatra vártuk a frissebb délnyugatit, de igazán nem élénkült meg, egészen délutánig. Olykor 4-5-ös pöffök is voltak már benne, Bence és Lackó megmártóztak a 6 fokos vízben, amit csattogó fogakkal vettek tudomásul, és sajnos elszakadt nagyvitorlával. A futamok erős szélben zajlottak, így estére csak a nyújtás maradt a megbeszélések után.

Vasárnap tombolt a délnyugati, 20-30 csomó között, ezért a hajók felkészítése, átnézése volt a cél, és meg is valósítottuk. Szerelések, kötélcserék, karbantartások voltak terítéken, hasznosan telt a nap. Az opésok vízre szálltak, és hasítottak egy órát ebben a remek időben. Ha a víz 10 fokkal melegebb lett volna, nem kérdés, hogy kimegyünk! .-)

Mindent egybevéve hasznos 4 napot zártunk, 20 órát töltött vízen a csapat, ami szép teljesítmény. A Cadetos csapat szépen rázódik bele a munkába, velem együtt, és nagyon sokat léptünk előre a fejlődés útján! Folytatás következik két hét múlva!