Eljött az idei első verseny ideje, Agárdon. Azért utaztunk egy héttel előbb ide, hogy a jövő hét végén kezdődő versenyre még alaposabban felkészülhessünk. A létszám majdnem teljes volt, egyedül a Mészáros Laura Mészáros által vezetett hajó hiányzott tanulmányi okokból.

 

A költözés nem volt egyszerű projekt, de több lépcsőben megoldottuk a dolgot. Pénteken este találkoztunk a YKA telepén, hajó összeszereléssel. Reggeli tornával kezdtünk, futással körítve. Reggel nem éppen az a szél fújt, amit ígértek, de nem bántuk, mert talán az ÉNY-i a stabilabb irány. 9 órakor vízre szálltunk, 10 órakor elkezdődtek a rajtok. Agárdon 3 perces rajteljárások voltak, így gyorsan pörögtek a dolgok. A szél forgolódó, csíkos, pöffös volt, ereje 1-5 bft között váltakozott. A körülmények jók voltak, így három futamot sikerült rendezni ezen a napon. A futamok után következett egy másfél órás tréning, mégis csak edzőversenyről van szó! A nap végén megbeszélés zárta a napot, mindenki elég hamar kidőlt. Nem csoda.

 

Vasárnapra erősebb szelet ígértek, ennek megfelelően erősödött is. A reggeli torna alatt még csak kettes fújt, de 9 órára szépen süvített egy ötös! 🙂 Egy-két legény egymást gyengítve várta, hátha halasztás lesz, de vízre szálltunk. Ha futam nem lesz, legalább edzünk. Végül ment a rendezőség, de a szél gyengült. Az első futam déli szélben zajlott, aztán elfordult északnyugatira. Ereje 2-5 bft között változott. A második futamra átrendezték a pályát a szélnek megfelelően, de trükös pörgések voltak benne. Ki jól, ki rosszabbul vette az akadályokat. A futamok után irány a part, összepakolás, díjkiosztó.

 

420 osztályban remekül vitorlázott Péch Lóránt és Weidinger Gyuri, az összes futamot megnyerték. Borsos Geri és Simó Márton második helye nem forgott veszélyben. A harmadik Kerekes Zsombor  és Rutai Lili az első rossz futam után magukra találtak, és nagyon szépen helyt álltak. A többi egységünknek sem kell szégyenkeznie, hiszen voltak bíztató momentumaik.

 

Cadetban Polgár Luki és Kanyicska Márk kiválóan versenyzett, egy futam kivételével, ahol egy Laser szabálytalanul feltartotta őket. Bíztató az első CECC forduló előtt. Második helyen végzett  Kendeh Lili és Szilassy Bori, akik futamot is tudtak nyerni, sőt, többször vezettek is. Negyedik lett Béla, azaz Kardos Szabolcs és Bánszky Boti, felvillantva egy-két szép húzást. A többiek is szépen mentek, mindenkinek volt nagyon jó futama. A munka látszik a csapaton, a jövő heti ranglista versenyen ki si jöhet majd!

 

Az optimistes csapat nincs könnyű helyzetben, de derekasan helyt álltak. A tavaly még Cadet legénységként szereplő Szűcs Ábel végzett a legjobban, a 19 egységből 8. helyen végzett, serdülő hetedik. A nagy visszatérő Szalai Barna 9. lett, ifiben a második helyen végzett. Horváth Balázs 12. helyen végzett első kormányosként teljesített versenyén. Ő sokszor jól kezdett, de a végére visszaesett a futamok alatt.

 

Nagyon köszönjük testvérklubunk a YKA vendéglátását és segítségét, melyet az ott töltött napok alatt kaptunk tőlük.

 

Eredmények:

http://www.hunsail.hu/files/301976/VVSI%20Kupa%2004.21-22._ere.doc

 

Majthényi Zsombor Emlékverseny kiírása:

http://www.hunsail.hu/files/301655/majthenyi_zsombor_emlekverseny_2012_aprilis28-30_kiiras.doc

 

Találkozunk április 27-én pénteken 18:00-kor Agárdon. Egyenruha, edzésnapló legyen mindenkinél! A busz 17:00-kor indul a szokott helyről, helyek már csak korlátozott számban köthetőek le! 🙂