Idén a szokásoktól eltérően, nem augusztus végén, hanem a hónap elején rendezték a Serdülő és Ifi Bajnokságot, igaz, hogy a 420-as osztály nélkül. Ez az időpont komoly fejtörést okozott, mert a Polgár-Kanyicska duó 2 nappal a rajt előtt érkezett haza a carnaci EB-ről.

5 nap alatt 9 futamot sikerült megrendezni, mely köszönhető a két versenyvezetőnek, Rauschenberger Miklósnak és Böröcz Bencének. Volt olyan nap, hogy fél 7-kor rajtoltunk, de a sok morgás ellenére mindenki belátta, hogy azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk.

Cadetban lassan tért magához a Polgár Lukács-Kanyicska Márk páros, de a harmadik futamtól magabiztos vitorlázással nyerték az ifik versenyét és az abszolút versenyt. Eleinte vezetett a Kendeh Lili-Szilassy Bori egység, végül magabiztosan szereztek bajnoki ezüstöt. Abszolútban hatodik, ifik között ötödik helyezett lett Kardos Szabolcs-Bánszky Botond, az ő teljesítményük hullámzó volt, és még egy bravúros borulást is bemutattak 1-es szélben. Hetedikként, serdülő elsőként, végzett Rácz Bence és Fehérvári Lackó, akik a verseny végére kicsit visszacsúsztak, de fiatal koruk ellenére derekasan helyt álltak. Kálóczy Szebi és Mohácsi Marci hozta a „szokásost”, azaz dobogós hely a ranglista versenyen. Többször álltak jobban, de elizgultak pár futamot. Serdülő harmadikok lettek. Molnár Zsófi és Hoffmann Luca többször is szépen vitorláztak, de sajnos a súlyhátrányuknál nagyobb lelki terhet cipeltek a versenyen.

Optimistben szép mezőny gyűlt össze, közel 90 hajó. Jól kezdtek fiaink, és amíg nem volt kieső, jól is álltak, sajnos később visszaestek eredményeik. Szűcs Ábel 41. helye bíztató a jövőre nézve, futamokban oda tudott szagolni a mezőny elejébe. Horváth Balázs és Szalai Barna fej-fej mellett végeztek az 54-55. helyeken, ami igaz volt a futamokban is.

Gratulálunk minden résztvevőnek, jövőre lehet még javítani!

Eredmények: http://www.hunsail.hu/files/303213/otp_final_results.pdf

 

Pallus