2013 július 22-31 között került megrendezésre Valenciában több mint 23 ország 187 hajójával a 420-as hajóosztály világbajnoksága. Az összes kontinensről érkeztek vitorlázók. Magyarországot öt egység képviselte, melyből kettő a THE versenyzője: Péch Lóránt – Bagyó Áron és Borsos Gergő – Simó Márton, a másik 3 egység a Spartacus-ból, Gyapjas Zsombor-Zigler Kristóf, Bihary Gergely és Dániel, valamint Neszmélyi Márk-Batiz Belián. A magyar csapatot vezette és mindvégig segítette, Goszleth Marcell, a spari edzője.

A verseny ideje alatt szinte végig a tenger felől érkező K-DK-i szél volt a jellemző, mely 11 óra után kezdett élénkülni egészen 3-4-es, néha 5-ös erősségig, ehez mérten a hullámzással is kellett számolni, ideális körülményeket teremtve egy jó verseny lebonyolításához.

Hat futam után mindkét THE-s egységünk bekerült az ezüst csoportba a Gyapjas – Zigler páros mellett, a másik két csapat a bronz csoportban folytatta a versenyzést. A Gyapjas – Zigler páros egyenletes teljesítménnyel a legjobb magyar csapatként a 66. helyen végzett, a Borsos – Simó egység egyre jobban vitorlázva második legjobb magyarként, pár ponttal lemaradva a 68. helyen zárta a versenyt. Péch – Bagyó páros a 71., Bihary testvérek a 86. és a Neszmélyi – Batiz csapat a 92-ként zárta az idei világbajnokságot. A népes és erős mezőnyben köszönjük a fiúk helytállását és nem utolsó sorban Goszleth Marcell közreműködését és segítségét.