A THE 30 ifjúsági versenyzője 4 hajóosztályban állt rajthoz az idei ifjúsági OB-n. A versenyre Balatonfüreden a Koloska kikötőben az MVM szervezésében került sor. Inkább gyenge szelek voltak erre a hétre jellemzőek, de 6-7 futamot minden hajóostálynak sikerült teljesíteni a 9-ből.

470-ben Borsos Dániel kormányosunk Serke Áron legénységgel( BYC)  ezüst érmet szerzett.

420-ban legjobb párosunk -Borsos Gergő – Simó Márton – ugyancsak a 2. helyen végzett.

A Cadet osztály magyar bajnoka Molnár Zsófi és Szilassy Bori párosunk lett, ők magabiztosan, három futamgyőzelemmel verték a sok THE-sből is álló mezőnyt.

OP-ban legjobb eredményt Szűcs Benedek szerezte meg, ami a nagy mezőnyben a 65. helyet jelentette.

A csapatképen társklubunk az YKA versenyzőivel állunk együtt az eredményhirdetés végén.

csapatkép2013

 

 

 

 

 

 

 

Részletes beszámoló Pallustól:

Az idei verseny augusztus végén került megrendezésre, ebben az évben a nagyon aktív MVM SE. rendezésében, Balatonfüreden. Ismét teljes létszámban jelen voltak az ifjúsági osztályok: 470, 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist. Sajnos egy rossz kiírás értelmében felnőtt 420-as versenyzőink nem indulhattak a versenyen. Érthetetlen, hogy ez hogy történhetett, hiszen a 420 osztályszövetség szabályzata és az általános versenyutasítás másképpen rendelkezik. Ennek tükrében 1 db 470-es, 5 db 420-as, 7 db Cadet és 5 db Optimistünk vett részt az eseményen.

Az előrejelzéseket tekintve elég széltelen hét elé néztünk, és ez nagyjából be is jött. Első nap a 470 és 420 hajóinknak 3, a Cadet és Optimist hajóknak 2 futamot rendeztek. A második, azaz a szerdai napon szélcsend honolt szeretett tavunkon, így egész nap a partra kényszerültünk. Edzői szempontból ez a legnehezebb rész egy versenyen, főleg, hogy a Cadet és Optimist osztályokkal átköltöztünk Füredre, minden nap a Kék Norvéggal utaztunk reggel és este. Morzsiék Tihanyban hazai pályán könnyebben tudtak pihenni.

Csütörtökre megjött az ígért szél, és mindkét pályán 4-4 futamot rendeztek.Északias szélben, némi lengésekkel, 2-5 bft szélben remek futamok voltak. Péntekre ismét szélcsend és várakozás, szombaton pedig egy futammal fejeztük be a bajnokságot. Hazaköltözés, majd díkiosztóra visszatérés Füredre.

470 osztályban Borsos Dani kormányosként indult Serke Áronnal ( BYC ), és a 4 egységet számláló mezőnyben második helyen végeztek a flottabajnokságon.

Eredmények: http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMSDATA/PAGEDATA/DOCS/UtanpotlasOB/470-es%20v%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

420-ban 2 helyen végzett Borsos Gergő és Simó Márton megelőzve a harmadik Péch-Bagyó egységet. Negyedik helyen végzett első éves egységként a Polgár Lukács-Rácz Levente páros, Kardos Szabi és Rutai Lili 8., Kendeh Lili és Sánor Panni 11. helyen végeztek a 14 hajót számláló mezőnyben. Az első 8-ban 4 egység végzett, ebből 3 az első 4-ben! Erős csapat!

Eredmények:

http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMSDATA/PAGEDATA/DOCS/UtanpotlasOB/420-as%20V%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

Cadetban a klub történetében először lányok végeztek az élen, Molnár Zsófi Helka és Szilassy Bori személyében. Kálóczy Szebi és Mohács Marci remekül vitorláztak, végeredményben másodikak, míg a meglepetéscsapat, Horváth Balázs és Bánszky Boti a harmadik helyen végzett. Rácz Bence és Szűcs Ábel a bajnokságig megnyert mindent, de nekik most nem jött ki a lépés, végül a negyedik helyen végeztek. Őket követte a Kanyicska Márk-Nagy Nátán és a Szalai Barna-Scholtz Huba duó. Hoffmann Luca és Litkey Janka 8. helyen végeztek, de az utolsó futamon beugró legénységgel kellett versenyeznie Lucának Janka betegsége miatt.

Eredmények: http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMSDATA/PAGEDATA/DOCS/UtanpotlasOB/Cadet%20V%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

Optimistben újoncaink szerepeltek, akik közül a 9 éves Szűcs Benedek végzett a legjobb, 65. helyen, egy ponttal és hellyel megelőzve a 12 éves Barts Valért. Pálinkás Tomi 70., Juhász Erik 71., míg Fehérvári Lackó 73. helyen végeztek.

 

Eredmény: http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMSDATA/PAGEDATA/DOCS/UtanpotlasOB/Optimist%20V%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

 

Pallus

 

 

IMG_8717