Itt olvashatjátok Pallus beszámolóját a poznani útról:

Egy kedves invitálásnak engedve ismét a lengyelországi Poznan városába látogattunk versenyezni. Az utazó keretbe a válogatott, azaz a VB csapat egységei kerültek, Molnár Zsófi Barts Valérral, Kálóczy Szebi Mohácsi Marcellal és a serdülő korú Horváth Balázs Bánszky Botonddal.

Az odaút pénteken elég meredek volt, csúcsforgalommal és nem kevés útépítéssel tarkítva. Szerencsére rendben megérkeztünk, és szépen le is pakoltuk a hajókat, majd elfoglaltuk szokásos szállásunkat, ami most is rendben volt.

Szombat reggel szélcsend fogadott minket, de 11:30-ra lengedezett már a szél, vízre szálltak az ifjak. Változatos szélviszonyok között 4 futam ment le, ahol a mi egységeink domináltak, nap végén a lista első három helyén ők álltak.

Délután grill vacsorával örvendeztettek meg mindek a LOK klub elöljárói.

Vasárnapra egy futam maradt, ami friss szélben gyorsan lement. Nagy küzdelem, helycserék az első három között többször, sok izgalommal.

Összesítésben győzött Kálóczy Szebi és Mohácsi Marcell, akik végig kiegyensúlyozottan teljesítettek, nekik már ki sem kellett volna menni az ötödik futamra, mert attól függetlenül is nyertek volna. De kimentek, és némi kísérletezgetést hajtottak végre a vitorlákkal, beállításokkal. Horváth Balázs és Bánszky Botond erős hajrával ért fel az ezüstös pozícióba, megnyerve az utolsó futamot, megragadva ezzel az egyetlen esélyüket Molnár Zsófival és Barts Valérral szemben. Ők viszont egy helyet csúsztak vissza az utolsó futammal.

Pazar díjkiosztó, 1-3 hely, és a csapat első helyért még az edző is kapott egy kupát, ami az első ilyen díj edzői pályafutásom során.

Hazafelé zivataros, ámde eseménytelen úttal értünk haza szokatlanul korán, éjfélre.