Július végén utazott ki Cadet csapatunk a garda-tavi VB-re. Íme a részletes beszámoló napról napra Szűcs Balázstól:

1. nap:

A mai nap “aklimatizációval” telt.

A szállás 40 percre van a tótól, de tökéletes helyen egy kis hegyi faluban, ahol estére pont annyira hűl le a levegő, hogy mindenki jól ki tudja majd pihenni a napközbeni tűző napot és a balatoni körülményekhez képest erős szelet. 2 nagy apartman, rendes méretű konyhával, ahol az egyetlen probléma, hogy a legnagyobb pohár a grappa-iváshoz méretezett. Reggeli után lementunk a kikötőbe, ahol hajoszereles volt, majd vízreszállás, de nem mindenkinél voltak ketten a hajóban. Néhol 1-1 majré is kiment, de befelé már eltűnt. Kb. 2,5 órát edzettek kb. 25 csomós szélben. Volt borulas is, de ez is a hozzászokás része. Furcsa, hogy állsz a parton, tűző napsütés, 32 fok es 6-os szel, es állítólag minden nap ez lesz. Utólag mar mindenki a mosolygosabb arcát mutatta, szerintem az edzéseken hozza fognak szokni. Aztán fagyi, haza, Krisztina es Boró osszedobtak egy vacsit, utána mindenki kidőlt. Holnap feszesebb program lesz, több szoktatassal.
Üdv
Balazs (szülői megfigyelő, médiás)

2. nap:

A körülmények még mindig tökéletesek, a kajálásoknál árgus szemek figyelik, hogy mindenki kellő mennyiségű energiát vigyen be, mert itt a vízen mind kimegy belőlük. 4,5 órás edzés volt, ami mindenkiből kivett rendesen, de a veresenynapok is ilyen hosszúak lesznek. A göröngyöket a vízen még szokni kell, volt borulas is, de még van idő a versenyig. A hangulat kiváló, fiúk jól megvannak, és mindegyik tudja, nagy dolog, hogy ennyi idősen itt, ilyen gyönyörű helyen vitorlazhatnak. En irigylem őket.

Csütörtök, péntek, szombat:

Csütörtökön gardaland volt a program, amiről majd a srácok beszámolnak. Pénteken nem tudtunk vízre menni, mert de. nem volt szel, du. pedig hajófelmérés volt. Ma 1- kor lett volna probafutam, de halasztottak, mert nem volt elég szel. Végül 2 után kimentünk egy gyenge, változó erejű valamiben, enyhe eső kíséretében. Ez néha elállt, aztán kicsit  visszajott, de végül elrajtoltattak a mezőnyt, de a krajc harmadánál lelőtték a futamot es a mai napot. Jól elaztunk, de legalább volt egy rajtgyakorlat ekkora  mezőnyben. A parton volt még a megnyitó, aztán haza. Most meg keszulodunk a vacsorához.
Holnap verseny, szurkoljatok.

image