Az őszi szünetben két YKA-s és négy THE-s Op-s versenyzőnkkel, Litkey Zsolt edzőnk vezetésével edzőtáboron és versenyen vett részt csapatunk.

A Magyar Vitorlás Szövetség és az Optimist osztályszövetség szervezte ezt az egy hetes edzőtábort Szlovéniába, Portorozba, ahol hét egyesületből, közel 60 magyarOptimistes vett részt.

Az edzőtábor a szlovénok által szervezett Halowen Regattával kezdődött, ahol 196 (!) hajós mezőnyben versenyezhettek vitorlázóink. Sajnos nagyon kevés futamra jutott szél, és idő, a megszámlálhatatlan rajt közbeni halasztás, visszahívás, DNF és a nPortoroz1agyon kevés szél nehezítette a versenyzést. A második nap pl. 10 rajt és egy befejezett futam volt a mérleg. A magyar csapat legjobbjai, Arthur de Jonghe és Lászlóffy Ábel a 3. és 4. helyen végeztek két szlovén vitorlázó után. A mieink közül Bagonyi Bálint 50., Kocsis Lóránt (YKA) 62., Benyó Máté 122. (THE) helyen végzett.

Hétfőn aztán indult az edzőtábor, ahol a ranglista helyezések alapján 5 csoportba osztották az OP-sokat, vagyis összekeverték a klubokat. Ez jót tett a gyerekeknek, mert megismerték egymást, tudásszintben hasonlókkal edzettek, és új tapasztalatokat kaptak más edzőktől. Frissítette az edzőket is, mert új gyerekekkel találkoztak hasonló tudásszinten és egymástól is tudtak tanulni. Hétfőn, kedden egész kicsi szél volt, egyik délután fújt be 9 csomó körüli fuvallat. Szerdán pihenőnap volt, saját edzőkkel, ekkor sajnos szél sem rebbent, és dél körül az eső is megeredt, de a környék bejárásával, piráni kirándulással jól eltelt a nap. Szedán megint zuhogott és kevés szél volt. Csütörtök, pénteken ismét a napsütéses, kellemes 20 fokos idő jött vissza, és péntekre ez párosult egy néhol 25 csomós széllel, így a hazaútra, péntek délutánra jól kifáradt a csapat.Portoroz3

Összességében nagyon hasznos volt az edzőtábor, sokat tanultak, gyakoroltak vitorlázók és edzők egyaránt. Köszönjük az MVSZ-nek a támogatást, hisz az összes edző összes költségét, és a kikötői tárolást is ők fizették!