Október 28 és november 2 között zajlott az OP osztályszövetség által rendezett optimist edzőtábor a szlovéniai Portorozban. 66 magyar optimistes gyűlt össze melyből 11 egység a THE-YKA színeit képviselte.
Név szerint: Bálint, Balázs, Misi és Réka az YKA-ból, Ábel, Ákos, Csőregh Andris, Benedek, Janka, Máté és Tomi a THE-ből. A résztvevő 12 edző közül CS és én (Zsolt) képviseltük a klubot. portoroz
A kevés szél ellenére az edzőtábor nagyon hasznosnak bizonyult mind a gyerekek, mind az edzők számára. Rengeteget tanultunk mindannyian. A versenyzőket tudásszint szerint osztottuk 9-10 fős csoportokra, és minden nap más edzőpáros foglalkozott velük, így megismerhettek többféle edzői stílust, a régi dolgokat is sokszor új szempontok szerint kellett átgondolniuk.
Délelőttönként csoportbontásban edzettünk, délután pedig közös futamokat szerveztünk. Ha a szél megengedte, akkor alkonyattájt fejeztük be a nap vízi szekcióját. A szélcsendes időszakokban előadásokat hallgathattunk meteorológiáról, vitorlázásról, pszichológiáról.
Nekünk, edzőnek is rendkívül gyümölcsözőnek bizonyult a tapasztalatcsere, valamint megfigyelhettük egymás oktatási stílusát, hangsúlyait is.
Csapatunk fegyelmezetten viselkedett, lelkesedésük, tanulni vágyásuk és a vízen illetve a parton tanúsított viselkedésük több klub számára is mintaként szolgálhatott volna, úgyhogy büszkék lehetünk rájuk. Dicséret illeti Őket.portoroz3

Akik nem vettek részt az edzőtáborban az őszi szünet második felében edzenek Tihanyban és Agárdon, ők a Balatonon és a Velencei-tavon használják ki az utolsó lehetőségeket az idei vitorlázásra.
Litkey Zsolt

 

portoroz2