Kedves Klubtagok és Kikötővendégek!

A korona vírus miatt új intézkedések születtek, új törvények léptek hatályba, illetve mint felelős állampolgárok nekünk is tennünk kell a vírus terjedésének megakadályozására. A 71.2020 kormányrendelet kimondja, hogy a közösséi találkozó helyeket be kell zárni, a közösségi tevékenységeket kerülni kell.  Emellett egyedi szabadidős tevékenységek engedélyezettek szabadtéren és szűk családi körben. 

Hogy ez mit jelent a a kikötő működésére és a vitorlázási lehetőségekre vonatkozóan, azt itt foglaljuk össze:

  • ez alapján a THE-ben nem indítottuk el  vitorlás edzéseinket, az edzésnaptárunk szerinti programot – sajnos még pontosan be nem láthazó ideig – felfüggesztettük, edzőink online tartják a kapcsolatot a nálunk vitorlázó gyerekekkel
  • a kikötőben a közös helységeket, így a társalgót, műhelyt lezártuk, csak a dolgozóink léphetnek be oda, a kikötői munkákat és a hajók ledaruzását a munkanapokon folytatjuk
  • a vitorlázás, mint szabadidős sporttevékenység megengedett, de kizárólag szűk családi körben. Csak egy háztatásban élők és nem nagy számban tartózkodhatnak egy hajón. A Vízirendőrség külön felkeresett minket és jelezték, hogy igazoltatni fogják a hajókat a vízen, és kiemelten ellenőrzik ezen szabályok betratását a Húsvéti hétvégétől kezdődően.
  • a vitorlázás, hajózás menete tehát a következő:  csak családtagokkal (egy háztatásban élőkkel) behajtotok a kikötőbe autóval (ill. begyalogoltok), leparkoltok és egyenesen a hajótokhoz mentek. Ezzel kihajóztok a vízre, ott tartva a távolságot egyéb hajóktól. Visszatérve a kikötőbe azt minél előbb el is hagyjátok. Egy mosdót hagytunk nyitva szükség esetére, amit minden munkanapon fertőtlenítünk.
  • munkavégzés a hajókon ugyancsak megengedett, de a fenti menetrend és a távolságtartás betartásával. A munkákhoz eszközöket, fellélőket, stb. sajnos nem tudunk most kölcsön adni, mindent hozzatok magatokkal!
  • a kikötőt csak a fenti tevékenységekre használjátok, levegőzésre, sétára most ne!
  • pár kikötő már bezárt a napokban, ha Ti  és mi ezt a rendszert be tudjuk tartani, akkor reméljük maradhatunk nyitva minél tovább
  • a fentiek felett nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki felelősséggel, és nagy óvatossággal vállaljon bármi otthonán kívüli tevékenységet, alapjában a MARADJ OTTHON elv a legfontosabb ezekben a napokban!

Kérdéseitekkel ezzel kapcsolatban keressétek Rutai Andreát telefonon, e-mailen! Köszönjük megértéseteket, jó egészséget kívánunk!

 

2020. május 9-től az alábbi fokozatos könnyítéseket vezetjük be a kikötőben:

–  kinyitjuk a kikötői zuhanyokat, minden kézmosóba fertőtlenítős kézmosó folyadékot töltünk, papírtörlők a szokásos módon használhatók. A fűre és a strandra kitesszük a nyugágyakat,

– a társalgó, a konyha és a műhely egyelőre még zárva marad,

– nagyon óvatosan, szigorú szabályok mellett, és csak a vízi edzésre korlátozva megkezdjük az ifjúsági csapatunk edzéseit.

Persze továbbra is kérünk Benneteket, hogy megfontoltan, a kellő távolságot megtartva használjátok a kikötőt elsősorban vitorlázási, kihajózási célokra.

Tihanyi Hajós Egylet

Jó szelet!