Szeptember 7-11 között kikötőnk rendezte a Finnesek Masters Európa Bajnokságát, 14 nemzet közel 80 hajója gyűlt össze a versenyre. A négy napos verseny alatt 7 futamot tudtunk rendezni.

Hazai győzelem született, az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt és miután a verseny utolsó napján nem volt futamokra alkalmas szél, megnyerte az Eb-t. Így az egy hete megnyert magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is. 

A második helyen a holland Bas de Wall végzett, míg a harmadik az ukrán Tarash Havrish lett. Az abszolút eredmények mellett a masters EB-n korosztályok is díjazásra kerülnek, 40 felettiel a Mastersek, 40-50 között a Grand Masterek, 50-60 közöttiek a Grand Garnd Masterek, és a 70 felettiek a Legendák. Idén öten indultak ebben a kategóriában és nekik jár a legnagyobb tisztelet, hisz aki ismerik ezeket a hajókat, tudják, hogy már a vízretétel és az alap vitorlázás is komoly sportteljesítmény, nemhogy sok napon át futamról futamra kűzdeni a széllel, társakkal, bójavételekkel, hátszelekkel. Az eredményhirdetésen nekik az idei Finn Junior világbajnokunk Németh Domokos adta át a díjakat, és nagy vastaps köszöntötte őket.

 A versenyről további részletek itt olvashatók: http://2021finnmastersec.org