A kihívás komoly: hisz a Kékszalag hosszát, vagyis a teljes Balatont kell körbe vitorláznia a versenyen indulóknak, méghozzá szólóban, teljesen egyedül egy vitorláson. A kormányzás, a vitorlák kezelése, azok cseréje, a spinakkerezés, mind egy ember feladata, méghozzá a szélviszonyok függvényében akár 36 órán át.

A verseny több éves előzménye, hogy túraként már négyszer teljesítették lelkes vitorlázók egyedül ezt a balatoni „nagy kört”. Első évben csak négy Folkboat, majd évről évre bővült a résztvevők száma. Így a tavalyi évben a túra megérett arra, hogy már egy igazi verseny biztonságos keretek közt vitorlázhassák végig azt az erre vállalkozók.

Idén is a Tihanyi Hajós Egylet ad otthont a versenynek, a rajt és a befutó a Tihany előtti vízterületen lesz. A THE azért is vállalta szívesen a verseny megrendezését, mert közel áll hozzá a verseny szellemisége, a résztvevők egytől-egyig nagy vitorlás teljesítményt nyújtanak a táv végig vitorlázásával: de nem a győzelem a legfőbb siker ezen a versenyen, hanem a teljesítés! Minden induló saját és hajójának határait feszegeti, kormányos és hajó régi jó barátok kell, hogy legyenek, közösen segítve, támogatva egymást a sok-sok együtt töltött versenyóra alatt.

A verseny névadó szponzora a FlexFleet autóflotta kezelő cég, akiknek ugyancsak ez az eszmeiség tetszett meg a versenyben, és állt a rendező egyesület mellé. A támogatás mellett az általuk felajánlott különdíj is ezt sugallja, a távot utolsó előttiként teljesítő vitorlázó kapja egy Mazda MX5 Cabrio egy hónapos használatát. A verseny díjazottjait a Rooster magyarországi képviselete a Monautix Kft. ajándékai várják, míg az éjszakai éberen maradáshoz a Hell kávéitalaifognak segítséget nyújtani.

A nagy kihívás mellett a legfontosabb, hogy minden versenyzők biztonságosan vitorlázza végig a távot, ezért minden hajó GPS jeladóval lesz felszerelve, és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a teljes 36 órás versenyidő alatt három mentőhajóval áll majd készenlétben.

A GPS jeladókat pedig a versenyt a partról követő szurkolók is követni tudják majd a verseny applikációján keresztül a Race and Trace honlapján, itt:  https://vitorlas.raceandtrace.hu

A Balaton tavaszi egykezes versenyén nagy várakozásokkal és izgalommal várjuk a rajtot!

A versenykiírás és minden további részlet a honlapunkon a versenyek menüpontban található!