Hétvégén zajlott a Cadet osztály rangos európai kupasorozatának utolsó versenye a csehországi Lipno tavon. Népes hazai küldöttség, hét hajó utazott a THE klubból Pallay Tibor edző vezetésével.

Szombaton 3 futamot, vasárnap 2 futamot sikerült megrendezni a festői szépségű tavon. A szélviszonyok jók voltak, gyenge és közepes erősségű szelek fújtak, hegyi tó lévén trükkös volt. Legjobban ezúttal is Polgár Lukács és Kanyicska Márk szerepeltek, ők negyedik helyen végeztek a 21 hajós mezőnyben. Úgy nézett ki, hogy Kardos Szabolcs és Bánszky Botond meg tudja csípni a dobogó legalsó fokát, de az utolsó futam utolsó szakaszán hibáztak, és végül be kellett érniük a 6. hellyel.

Serdülő harmadik és összett kilencedik helyen végzett Rácz Levente és Nagy Nátán, egy hellyel megelőzve Kendeh Lilit és Szilassy Borit. Jól szerepelt Molnár Zsófi és Hoffmann Luca, megmutatták oroszlánkörmeiket, mely bíztató a jövőre tekintve. Igaz ez a Kálóczy-Scholtz és a Rácz-Fehérvári hajókra is.

A verseny végén tartották az összetett verseny díjkiosztóját. Májusban a lengyelek, júniusban a németek, júliusban mi magyarok, míg szeptemberben a csehek rendezték a záró felvonást.

Polgár Lukács és Kanyicska Márk nyerték az ifik összetett versenyét, egy pont előnnyel, ezzel ők a 2012 évi CECC Kupa győztesei! Kendeh Lili és Szilassy Bori 6., Kardos Szabolcs és Bánszky Botond 7., Rácz Levente-Nagy Nátán 11. lett. Ők szerepeltek 3 vagy több versenyen.

A serdülők versenyében is magyar siker született, hiszen Rácz Levente és Nagy Nátán besöpörte a győzelmet! Testvére, Rácz Bence és Fehérvári László ötödik helyen végeztek, hatodik lett a Kálóczy Szebasztián-Scholtz Huba kettős míg Molnár Zsófi és Hoffmann Luca hetedik lett.

A hölgyek versenyében a Kendeh-Szilassy páros negyedik, a Molnár-Hoffmann egység hetedik lett!

A sorozat jövőre is megrendezésre kerül, de ezúttal októberben Tihanyban a THE rendezésében kerül sor a záró fordulóra!

Pallus